7 تکنیک بازاریابی حضوری موثر که باید بدانید

دوره ی فروش و مهارت فروشندگی

در دنیای امروز، بازاریابی حضوری به عنوان یکی از مهم‌ترین راهکارها برای ارتباط با مخاطبان و جذب مشتریان در نظر گرفته می‌شود. خیلی از افراد تصور می‌کنند با پیشرفت فناوری و افزایش استفاده از روش‌های دیجیتالی، استفاده از تکنیک بازاریابی حضوری دیگر ارزش خود را از دست داده است، اما این ادعا کاملاً اشتباه است.

بازاریابی حضوری همچنان جایگاه ویژه‌ای در کسب و کارها دارد و می‌تواند با ایجاد فرصت‌های بی‌شمار برای ایجاد ارتباط بیشتر با مشتریان، به بهبود فروش و رشد کسب و کار ما کمک کند. شناخت تنکیک‌های بازاریابی حضوری برای موفقیت در این امر بسیار مهم است. بنابراین در این محتوا، به بررسی 7 تکنیک بازاریابی حضوری خواهیم پرداخت.

اگه فروشت کمه میخوای فروشت ببری بالا این محتوا به پیشنهاد میدم:فروش بیشتر در کم ترین زمان 

معرفی بازاریابی حضوری

بازاریابی حضوری فرایندی است که در آن تلاش می‌کنیم تا محصولات یا خدمات را به طور مستقیم به مشتریان و مخاطبان ارائه دهیم. در این نوع بازاریابی، فعالیت‌های مختلفی از جمله تبلیغات حضوری، نمایشگاه‌ها، نشست‌های اطلاع رسانی، مذاکرات و ملاقات‌های حضوری با مشتریان و… انجام می‌شود. هدف اصلی بازاریابی حضوری، این است که تعاملی مستقیم و موثر با مشتریان داشته باشیم. این نوع بازاریابی به عنوان یک ابزار کارآمد به حساب می‌آید و می‌تواند در توسعه کسب و کار و افزایش فروش به ما کمک کند.

در یک جلسه بازاریابی حضوری، باید نکات و تکنیک‌های مختلفی را رعایت کنیم. تکنیک‌های بازاریابی حضوری به ما کمک می‌کنند تا روی مشتری تاثیر گذاشته و جلسه را با موفقیت پشت سر بگذاریم. جلب اعتماد مشتری مهم‌ترین هدفی است که در بازاریابی حضوری باید دنبال شود. بنابراین استفاده از تکنیک‌های مختلف بازاریابی حضوری برای رسیدن به این هدف، بسیار مهم است.

مزایای استفاده از تکنیک بازاریابی حضوری

بازاریابی حضوری این امکان را به ما می‌دهد که به صورت مستقیم با مشتریان و مخاطبین خود در ارتباط باشیم و ارتباط بیشتری با آن‌ها برقرار کنیم. در ادامه مزایای بازاریابی حضوری را بررسی می‌کنیم:

۱. ارتباط مستقیم: بازاریابی حضوری به ما این امکان را می‌دهد تا به طور مستقیم و در مکان‌های مختلف با مشتریان و مخاطبین خود در ارتباط باشیم. این ارتباط مستقیم و صحبت را حتی نمی‌توان با روش‌های دیجیتالی جایگزین کرد و به ما امکان می‌دهد تا به بهترین نحو اطلاعات را منتقل کنیم و به سوالات مشتریان پاسخ دهیم.

بیشتربخوانید:معرفی محصول؛ ویژگی‌های محصول را مزیت بدانیم

۲. ایجاد اعتماد: حضور در مکان‌های عمومی و ارتباطات مستقیم با مشتری، برای جلب اعتماد مشتری بسیار مهم است. ارتباط چهره به چهره و شناسایی شخصیت ما بهترین راه برای ایجاد رابطه صمیمانه با مشتریان است.

۳. فهم بهتر نیازهای مشتریان: در بازاریابی حضوری می‌توانیم اطلاعات بیشتری در مورد نیازها و خواسته‌های مشتریان به دست آوریم. با صحبت با مشتریان و شنیدن انتقادات و پیشنهادات آن‌ها، می‌توانیم بهترین راهکارها را برای بهبود محصولات و خدمات خود پیدا کنیم.

۴. ایجاد تجربه بیشتر برای مشتری: حضور در مکان‌های عمومی و بازاریابی حضوری به ما این امکان را می‌دهد تا تجربه بیشتری برای مشتریانمان ایجاد کنیم. بنابراین مشتریان برند و کسب و کار ما را بهتر به خاطر خواهند سپرد.

7 تکنیک بازاریابی حضوری موفق

در جلسه بازاریابی حضوری، باید به گونه‌ای رفتار کنیم که بیشترین تاثیر را بر روی مشتری داشته و اعتماد او را جلب کنیم. برای موفقیت آمیز بودن بازاریابی حضوری، تکنیک‌هایی وجود دارد که رعایت آنها الزامی است. در این بخش 7 تکنیک بازاریابی حضوری موثر را بیان می‌کنیم.

1- برنامه ریزی منحصر به فرد

باید این نکته را در نظر بگیریم که هر مشتری نیازها و چالش‌های خاص خود را دارد و نباید برای گروهی از مشتریان، یک برنامه مشترک داشته باشیم. بنابراین پس از اینکه قرار ملاقات حضوری قطعی شد، باید برنامه خاصی را برای ارائه به مشتری طراحی کنیم.

همچنین توجه به جایگاه شغلی مشتری، رفتار و خصوصیات اخلاقی او و شناخت حساسیت‌ها بسیار مهم است. همانطور که می‌دانید یکی از بهترین راه‌های جلب اعتماد مشتری و افزایش فروش، دوستی با مشتری است. اما مهم است بدانیم که رفتارهای مشتریان با یکدیگر متفاوت بوده و برای دوستی با هر مشتری، باید برنامه خاصی داشته باشیم. برای مثال ممکن است یک مشتری حس خوبی نسبت به شوخی کردن نداشته باشد یا حساسیت‌هایی نسبت به برخی موضوعات نشان دهد. در این صورت باید شیوه‌های منحصر به فردی را برای برقراری ارتباط دوستانه با او در نظر بگیریم.

2- توجه به ظاهر و زبان بدن

توجه به خصوصیات ظاهری برای یک ملاقات کاری بسیار مهم است. ظاهر رسمی برای جلسات بازاریابی حضوری مناسب است. همچنین برای ظاهر اسپرت، باید حتما فرهنگ سازمانی و جایگاه شغلی مشتری را در نظر داشته باشیم. ظاهر خود را باید کاملا منطبق با ماهیت و مکان جلسه بازاریابی حضوری تنظیم کنیم. ممکن است مشتری یک کافه یا رستوران را برای جلسه بازاریابی حضوری پیشنهاد دهد که در این صورت نیازی به ظاهر رسمی نیست. اما اگر جلسه در محل کار و در فضای سازمانی برگذار شود، باید ظاهر رسمی داشته و فرهنگ و تشریفات سازمانی را رعایت کنیم.

مطالب مفید: اموزش فروش {صفرتاصد + تکنیک های عملی }

علاوه بر ظاهر، بهبود زبان بدن برای داشتن یک جلسه بازاریابی حضوری خوب، اهمیت فراوانی دارد. مطالعه در مورد تکنیکهای مختلف روانشناسی مانند حالات چهره، لحن صحبت و فن سخنوری در این زمینه می‌تواند بسیار مفید باشد. با تسلط بر تکنیک زبان بدن، می‌توانیم حرف‌های ناگفته مشتری را متوجه شویم و خودمان نیز با زبان بدن با مشتری ارتباط برقرار کنیم. در واقع زبان بدن به ما کمک می‌کند تا بفهمیم چه چیزی در ذهن مشتری می‌گذرد. بسیاری از مشتریان به دلیل رودربایستی یا حساسیت‌های خود، رک حرف نمی‌زنند و همه چیز را نمی‌گویند. حتی ممکن است رضایت خود از همکاری را اعلام کنند در حالی که در ذهنشان چیز دیگری می‌گذرد. زبان بدن مشتریان در این مواقع به ما کمک می‌کند تا به احساسات پنهان پی ببریم.

3- کمتر حرف بزنیم و بیشتر گوش دهیم

انسان‌ها معمولا دوست دارند مشکلات، نیازها و چالش‌های خود را برای دیگران بیان کنند. به عبارت دیگر مشتریان از اینکه فروشنده به صحبت‌های آنها با دقت گوش دهد، احساس خوبی دارند. بنابراین باید بیشتر زمان جلسه را به گوش دادن صحبت‌های مشتری اختصاص دهیم و کمتر صحبت کنیم.

ما باید به دقت به دغدغه‌های مشتری گوش داده و بازخورد از خود نشان دهیم. می‌توانیم در رابطه با صحبت‌های او سوال بپرسیم و یا حرف‌هایش را تایید کنیم. همچنین زمانی که قصد صحبت داریم، باید در نظر بگیریم که کلی صحبت کردن را کنار گذاشته و مطالب مهم را بیان کنیم. صحبت کردن را نباید تا حدی ادامه دهیم که مشتری را خسته کند. پرحرفی از رایج‌ترین اشتباهات فروشندگان است، پس همواره باید خودمان را کنترل کرده و کمتر صحبت کنیم.

4- نقش یک مشاور را ایفا کنیم

دلیل اینکه افراد به مشاور مراجعه می‌کنند و در امور مختلف از او کمک می‌گیرند، این است که به مشاوران اعتماد داشته و توانایی آنها را باور دارند‌. آنها می‌دانند که یک مشاور قابل اعتماد، مشکلات و دغدغه‌های ذهنی آنها را حل خواهد کرد.

مشتری زمانی از فروشنده احساس خوبی دریافت می‌کند، که او را مانند یک مشاور قابل اعتماد ببیند. اگر نقش یک مشاور را ایفا کنیم و در رابطه با دغدغه‌های مشتری راه حل‌ های مناسبی ارائه دهیم، می‌توانیم به خوبی اعتماد مشتری را به خود جلب کنیم.

5- یادداشت برداری از صحبت‌های مشتری

بهتر است در جلسه بازاریابی حضوری یک دفترچه یادداشت به همراه داشته باشیم تا صحبت‌های مهم مشتری را یادداشت کنیم. این به ما کمک می‌کند تا نکات مهم و دغدغه‌های اصلی مشتری را فراموش نکنیم. همچنین با این تکنیک بازاریابی حضوری، مشتری به ارزش دغدغه‌هایش برای ما پی خواهد برد.

علاوه بر این، یادداشت مطالب ذکر شده در جلسه در نهایت به ما کمک می‌کند تا تجزیه و تحلیل درستی از جلسه داشته باشیم.

6- ذکر رضایت مشتریان قبلی

قطعا پیش از این مشتریانی داشتیم که از محصولات و خدمات ما استفاده کرده و راضی بوده اند. می‌توانیم متن یا فیلمی در این باره آماده کنیم و رضایت مشتریان قبلی را به مشتری جدید خود نشان دهیم. این تکنیک بازاریابی تاثیر فراوانی در جلب اعتماد مشتری دارد. البته در این مورد نباید زیاده‌روی کنیم و تنها ذکر چند نمونه و تاثیرات مثبت آنها، موثر خواهد بود. اینکه بیش از حد از مشتریان قبلی خود و موفقیت آنها صحبت کنیم، برای مشتری آزاردهنده است و حس می‌کند از خود تعریف می‌کنیم.

7- تجزیه و تحلیل جلسه

پس از پایان جلسه بازاریابی حضوری، حتما باید جلسه را تجزیه و تحلیل کنیم. جلسه باید از جوانب مختلف ارزیابی شود. برای مثال باید بررسی کنیم که به اهداف جلسه حضوری دست یافته ایم یا خیر. همچنین تجزیه و تحلیل جلسه می‌تواند شامل بررسی نقاط قوت و ضعف ما در بازاریابی باشد. باید نقاط قوت را حفظ کرده و نقاط ضعف خود را بهبود بخشیم. برای تجزیه و تحلیل درست، باید از نکاتی که در طول جلسه بازاریابی در دفترچه خود یادداشت کرده‌ایم، استفاده کنیم.

ما توی این مطلب یک‌سری تکنیک‌های مفید و موثر برای افزایش فروش رو ذکر کردیم. اگر دوست دارین که به همه تکنیک‌های کاربردی فروش مسلط بشین و با استفاده از تکنیک‌ها به راحتی فروشتون رو چند برابر کنین، می‌تونین دوره اموزش فروش ابرفروشنده پولساز رو تهیه کنین. این دوره مفیدترین تکنیک‌های فروش رو که به صورت عملی آزمایش شدن، بهتون آموزش میده.‌ با تهیه این دوره و یادگیری تکنیک‌های فروش، دیگه نگران کاهش مشتریانتون و پایین بودن فروش نمیشین.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست + 17 =

سبد خرید
پیمایش به بالا
دوره ی آموزش فروش: ابرفروشنده پول ساز دوره ی آموزش فروش: ابرفروشنده پول ساز
مشاهده